Forum Renault Clio

SERDECZNIE WITAMY NA FORUM PRZYJAZNYM WSZYSTKIM ŚRODOWISKOM MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODÓW W INTERNECIE I POZA NIM
Dzisiaj jest 2019-12-10, 18:46

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2019-11-15, 11:43 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2019-11-15, 10:25
Posty: 3
Płeć: Nie określono
Samochód: Clio4faza1
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: mazowieckie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Clio posiadam od miesiąca, właściwie zostało kupione dla Żony, ale nurtują mnie dwie sprawy...

Jak na stałe wyłączyć system start/stop? Serwisy pewnych marek robią to na życzenie klienta, inne od razu mówią, że się nie da, ale umówmy się, wszystko się da. Jest na to jakiś sprawdzony sposób w Renault?

I druga rzecz to dość długie podtrzymywanie wyświetlacza w środku po zamknięciu auta. Przez dobre 10 minut po wyjściu na ekranie wyświetla się godzina i podświetlony jest przycisk zapłonu. Domyślam się, że nie są to wielkie wartości, ale zawsze jakiś prąd jest pobierany, a to wpływa na żywotność akumulatora - moim zdaniem zupełnie bez sensu. Czy można to jakoś zmienić?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-11-15, 12:08 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-09, 23:37
Posty: 1958
Wiek: 58
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1500
Typ silnika: K9K
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 414
Otrzymał: 271
MatiK pisze:
Jak na stałe wyłączyć system start/stop? Serwisy pewnych marek robią to na życzenie klienta, inne od razu mówią, że się nie da, ale umówmy się, wszystko się da. Jest na to jakiś sprawdzony sposób w Renault?

Nie ma. Za każdym razem trzeba system wyłączyć. ASO Renault - nie pomoże.
Kiedyś czytałem w necie, że ktoś zlecił taką przeróbkę w warsztacie elektrycznym (specjalizującym się w Renault) i zmieniono/odwrócono mu tą funkcję - czyli za każdym razem musi włączać ten system - żeby działał.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-11-15, 12:27 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2019-11-15, 10:25
Posty: 3
Płeć: Nie określono
Samochód: Clio4faza1
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: mazowieckie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Bogdan61 pisze:
Kiedyś czytałem w necie, że ktoś zlecił taką przeróbkę w warsztacie elektrycznym (specjalizującym się w Renault) i zmieniono/odwrócono mu tą funkcję - czyli za każdym razem musi włączać ten system - żeby działał.


No czyli się da :) takie rozwiązanie jest najprostsze i myślę, że w BMW właśnie to robią. Nie widzę potrzeby włączania tego systemu, jest on tak potrzebny jak dziura w bucie ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Hosted by Virtual-World
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group