Forum Renault Clio

SERDECZNIE WITAMY NA FORUM PRZYJAZNYM WSZYSTKIM ŚRODOWISKOM MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODÓW W INTERNECIE I POZA NIM
Dzisiaj jest 2019-07-20, 21:05

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2019-03-23, 19:32 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2015-11-18, 21:39
Posty: 7
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio3faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: D4F
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Witam

Borykam się ostatnio z brakiem mocy. Powtórzyła się dwa razy sytuacja, błąd DF569 przejście w tryb awaryjny, po ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy poza tym, że wyraźnie brakuje mocy. Pytanie jest takie: po odpaleniu na biegu jałowym gruszka od zmiennej geometrii ma być zaciągnięta podciśnieniem? nie wyczuwam żadnego podciśnienia za elektrozaworem. Czy o może być przyczyna? ściągłem weżyk od gruchy zaciagam powietrze- sztanga stoi w miejscu, ale ręcznie mogę ją przestawić.

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-03-24, 07:06 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1190
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 57
Otrzymał: 126
Co pokazuje clip?

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-03-24, 07:41 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2015-11-18, 21:39
Posty: 7
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio3faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: D4F
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Poza tym błędem (DF569), który da się skasować jak auto przechodzi w tryb awaryjny nie ma nic.
Nie podoba mi sie ta gruszka bo nie jestem w stanie ani strzykawka ani zasysając powietrze ruszyć ja.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-03-25, 08:40 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1190
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 57
Otrzymał: 126
lukasz_w pisze:
(DF569
z jakim opisem????

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-03-25, 18:42 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2015-11-18, 21:39
Posty: 7
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio3faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: D4F
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
o to chodzi?


Załączniki:
20171112_151139.jpg
20171112_151139.jpg [ 248.16 KiB | Przeglądany 1547 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-03-28, 16:20 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2015-11-18, 21:39
Posty: 7
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio3faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: D4F
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Może mi ktoś sprawdzić jak ma zachowywać się sztanga po odpaleniu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-03-28, 21:00 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2015-11-26, 21:52
Posty: 6
Lokalizacja: Chrzanów
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza2
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 1
Otrzymał: 0
Witam
Nie porusza się na postoju tylko w czasie jazdy jak załącza się turbina


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-04-07, 08:37 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2015-11-18, 21:39
Posty: 7
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio3faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: D4F
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
do zamknięcia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-04-07, 10:15 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2015-11-26, 21:52
Posty: 6
Lokalizacja: Chrzanów
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza2
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 1
Otrzymał: 0
Udało się naprawić , co było przyczyną braku mocy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Hosted by Virtual-World
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group