Forum Renault Clio

SERDECZNIE WITAMY NA FORUM PRZYJAZNYM WSZYSTKIM ŚRODOWISKOM MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODÓW W INTERNECIE I POZA NIM
Dzisiaj jest 2019-04-22, 07:04

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2019-03-14, 11:28 
Offline
Débutant
Débutant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2016-10-22, 13:27
Posty: 20
Lokalizacja: Bydgoszcz
Płeć: Nie określono
Samochód: Renault
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: kujawsko-pomorskie
Podziękował: 8
Otrzymał: 2
Witam,
miecha temu Renat padła podczas jazdy, już nie odpaliła, trzeba było holować. Następnego dnia po naładowaniu akumulatora od strzału, sprawdzana była iskra, niby błąd immo (pokazuje komputer), ale nic na to nie wskazuje (tak mi powiedział mechanik) ogólnie już dwóch nie dało rady naprawić. Raz na jakiś czas zgaśnie podczas jazdy, zazwyczaj odpala od razu, ale czasem nie chce odpalić za pierwszym razem. Jeden mechanik mówi, że jeśli jest immo to nie pozwoli tylko odpalić auta, ale nie gaśnie podczas jazdy, inny, że na odwrót. Trochę to pokręcone, ale pisze co mówią SPCE.
Filtr paliwa był wymieniany dwa miechy temu. Może coś podpowiecie Panowie.
Jestem z Bydgoszczy, może ktoś zna tutaj mechanika, który zajął by się tym tematem??

Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-03-14, 19:20 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1183
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 56
Otrzymał: 125
NeoDante pisze:
Filtr paliwa był wymieniany
:shock: :shock: :shock: daj fotkę
Bezpiecznik na + sprawdź

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-03-15, 12:31 
Offline
Débutant
Débutant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2016-10-22, 13:27
Posty: 20
Lokalizacja: Bydgoszcz
Płeć: Nie określono
Samochód: Renault
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: kujawsko-pomorskie
Podziękował: 8
Otrzymał: 2
Jutro sprawdzę bezpieczniki .
Thx za punkt zaczepienia :)


Załączniki:
Komentarz: Filtr
Jutro sprawdzę +

20190315_122914.jpg
20190315_122914.jpg [ 229.06 KiB | Przeglądany 513 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-04-09, 17:25 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1183
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 56
Otrzymał: 125
NeoDante pisze:
Jutro sprawdzę bezpieczniki .
i?

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-04-09, 22:47 
Offline
Débutant
Débutant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2016-10-22, 13:27
Posty: 20
Lokalizacja: Bydgoszcz
Płeć: Nie określono
Samochód: Renault
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: kujawsko-pomorskie
Podziękował: 8
Otrzymał: 2
Bezpiecznik ok. Najlepsze jest to, ze kolejny mechanik nic nie zrobił yhh... ,,przyjedź pan jak zgaśnie auto,, :/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-04-10, 08:24 
Offline
Débutant
Débutant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2016-10-22, 13:27
Posty: 20
Lokalizacja: Bydgoszcz
Płeć: Nie określono
Samochód: Renault
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: kujawsko-pomorskie
Podziękował: 8
Otrzymał: 2
Od ponad miesiąca nie ma problemów.
Ale boję sie jechać w dalszą trasę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-04-10, 10:05 
Offline
Avancé
Avancé

Rejestracja: 2017-12-16, 14:55
Posty: 66
Wiek: 71
Lokalizacja: kraków
Płeć: Nie określono
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: 1,2 16v 75km
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 5
Otrzymał: 9
Czy po zgaśnięciu nie miałeś też kontrolek i świateł? Jeśli tak sprawdz stacyjkę. Styki , przewody dochodzące itd. pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-04-10, 10:43 
Offline
Débutant
Débutant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2016-10-22, 13:27
Posty: 20
Lokalizacja: Bydgoszcz
Płeć: Nie określono
Samochód: Renault
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: kujawsko-pomorskie
Podziękował: 8
Otrzymał: 2
Po tym jak zgasł za pierwszym razem wszystko było (kontrolki i światła) tyle, że już nie odpalił, na drugi dzień po naładowaniu aku też od [tralala]. Potem jak zgasł to od razu odpalił.
Sprawdzałem :
- Bezpieczniki
- odświeżyłem i dokręciłem klemy (były trochę zasyfione, plusowa luźno)
- filtr paliwa

Zanojomy dał mi kabel ELM327 - taki pod lapka, ale nie mam programu ani nie znam się na tym. To tak BTW :)

Pozdrawiam :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-04-11, 09:03 
Offline
Avancé
Avancé

Rejestracja: 2017-12-16, 14:55
Posty: 66
Wiek: 71
Lokalizacja: kraków
Płeć: Nie określono
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: 1,2 16v 75km
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 5
Otrzymał: 9
Poszukaj w Google programów do scanera ELM327 i zaistaluj na lapku. pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Hosted by Virtual-World
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group