Forum Renault Clio

SERDECZNIE WITAMY NA FORUM PRZYJAZNYM WSZYSTKIM ŚRODOWISKOM MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODÓW W INTERNECIE I POZA NIM
Dzisiaj jest 2019-07-20, 21:36

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2019-06-20, 15:31 
Offline
Avancé
Avancé

Rejestracja: 2016-05-26, 09:01
Posty: 55
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1500
Typ silnika: K9K700
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: małopolskie
Podziękował: 1
Otrzymał: 1
Renault Thalia 1.5 dci 65 KM 2002 rok .Powyżej 120 km na godz oświeca się kontrolka stop i temperatury .W Clipie pokazuje za niskie ciśnienie paliwa.Co doradzicie.Filtr paliwa wymieniłem .Jak zwolni kontrolka gaśnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-06-22, 14:24 
Offline
Avancé
Avancé

Rejestracja: 2016-05-26, 09:01
Posty: 55
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1500
Typ silnika: K9K700
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: małopolskie
Podziękował: 1
Otrzymał: 1
Dzisiaj jazda z Clipem .Bląd ciśnienia paliwa się nie pokazał .Ale jest problem z czujnikiem temperatury DOLOTOWEJ .Na ciepłym silniku jest ok 50 C .Jak depnie po gazie to rośnie do 100C i wyskakuje kontrolka temperatury i stop .Czujnik temperatury powietrza zasysanego pokazuje 26 C.Jest on za filtrem .Przepływki nie ma.Ciekawe czy te czujniki są zamienne bo są podobne.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-07-10, 08:28 
Offline
Avancé
Avancé

Rejestracja: 2016-05-26, 09:01
Posty: 55
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1500
Typ silnika: K9K700
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: małopolskie
Podziękował: 1
Otrzymał: 1
Czujniki powietrza zamienione .Różniły się miedzy sobą minimalnie.Problem pozostał czekamy aż dojdzie czujnik ciśnienia paliwa .Bo wychodzi bład -za wysokie cisnienie na szynie.Błędów z czujnikami powiętrza po ich wyminie już nie ma.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-07-14, 10:06 
Offline
Avancé
Avancé

Rejestracja: 2016-05-26, 09:01
Posty: 55
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1500
Typ silnika: K9K700
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: małopolskie
Podziękował: 1
Otrzymał: 1
Czujnik ciśnienia paliwa podmieniony problem pozostał.EGR podmieniony i pracuje .Wymyty bo org ale używka.W Clipie podczas jazdy pokazuje że pracuje i sie domyka.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-07-18, 07:35 
Offline
Avancé
Avancé

Rejestracja: 2016-05-26, 09:01
Posty: 55
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1500
Typ silnika: K9K700
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: małopolskie
Podziękował: 1
Otrzymał: 1
Nikt nie pomoze w tym temacie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Hosted by Virtual-World
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group