Forum Renault Clio

SERDECZNIE WITAMY NA FORUM PRZYJAZNYM WSZYSTKIM ŚRODOWISKOM MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODÓW W INTERNECIE I POZA NIM
Dzisiaj jest 2020-12-05, 15:12

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2019-08-20, 13:20 
Offline
Expert
Expert

Rejestracja: 2017-12-16, 14:55
Posty: 110
Wiek: 72
Lokalizacja: kraków
Płeć: Nie określono
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: 1,2 16v 75km
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 5
Otrzymał: 16
Ktoś z kolegów podpowie co można włożyć zamiast padniętego sprzętu fabrycznego? wystarczy samo radio, nie musi działać sterowanie z kierownicy i inne bajery. Wystarczy, że wejdzie w fabryczne miejsce. Najważniejsze, żeby nie trzeba było nic zmieniać w instalacji. pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-08-20, 20:36 
Offline
Senior Supérieur
Senior Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-09, 23:37
Posty: 2146
Wiek: 59
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1500
Typ silnika: K9K
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 483
Otrzymał: 354
hipeck pisze:
Ktoś z kolegów podpowie co można włożyć zamiast padniętego sprzętu fabrycznego?

Mam Thalię bez fabrycznego radia (z 2005r.) i można w niej zamontować każde radio. Na Twoim miejscu, kupiłbym na np. Allegro identyczne używane - sprawne (są tanie). Przełożenie kupionego radia to chwila (a jakby był potrzebny kod do nowego radia, to Ci podam).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-08-20, 22:57 
Offline
Expert
Expert

Rejestracja: 2017-12-16, 14:55
Posty: 110
Wiek: 72
Lokalizacja: kraków
Płeć: Nie określono
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: 1,2 16v 75km
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 5
Otrzymał: 16
Dzięki. Rozglądnę się. pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-08-21, 11:01 
Offline
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-02-24, 14:31
Posty: 2654
Wiek: 58
Lokalizacja: Sosnowiec
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Renault
Pojemność silnika: 1500
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 430
Otrzymał: 220
jak coś to mam takie cudo, oddam po taniości ;)

Obrazek

_________________
http://www.klubrenaultclio.pl
Razem 185 koni i 1 pies
Na forum Renault Clio od 2004 roku
Potrzebujesz porady dotyczącej CB radia :?:
Kliknij w logo poniżej:

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-08-22, 09:15 
Offline
Expert
Expert

Rejestracja: 2017-12-16, 14:55
Posty: 110
Wiek: 72
Lokalizacja: kraków
Płeć: Nie określono
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: 1,2 16v 75km
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 5
Otrzymał: 16
Dzięki. W razie potrzeby się odezwę. pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-08-24, 14:50 
Offline
Expert
Expert

Rejestracja: 2017-12-16, 14:55
Posty: 110
Wiek: 72
Lokalizacja: kraków
Płeć: Nie określono
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: 1,2 16v 75km
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 5
Otrzymał: 16
Byłem wczoraj z kolegą u jego kuzyna, który kiedyś pracował w serwisie car-audio. Sprawdził radio i twierdzi, że jest sprawne. Przyczyna niedziałania jego zdaniem to 3 możliwosci. Brak komunikacji ze sterowaniem pod kierownicą, brak komunikacji z wyświetlaczem albo komputerem, czyli sprawa instalacji- elektroniki. Nie jestem w stanie ocenić tego co mówi, bo się na tym kompletnie nie znam. Chyba nie będę dalej drążył tematu, bo radia używam sporadycznie. pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-08-25, 17:26 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-15, 08:28
Posty: 1031
Wiek: 32
Lokalizacja: Boat
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: 2000
Typ silnika: DW10C@163BHP/340Nm
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: łódzkie
Podziękował: 123
Otrzymał: 213
Powiem tak.
Radia tuner list/upadte list nie potrzebują ani wyświetlacza, ani sterowania z kierownicy (fabrycznie była to przecież opcja) do działania. Tak naprawdę, to wyświetlacz jest potrzebny tylko na potrzeby wpisania kodu (a i to da się zrobić bez niego). Fabryczne radio nie komunikuje się również z modułami na takim poziomie, żeby nie mogło działać bez nich. Troche w CA siedzę, więc mozesz mi radio po prostu wysłać i je sprawdzę. Potrzebuję tylko radio i kod.

_________________
Były:
Escort 1997, SpaceStar 2001, Pug 1007 2006 ,Brava 2008, Fiesta 2009, Octavia tour 2010, Clio 2PH3 2004
Są:
Ford Mondeo (MK IV) 2011 2.0 TDCI 163HP340Nm - Połykacz kilometrów
Ford Fiesta 2017 (MK VII) 1.4PB 96HP125Nm - Miejski [tralala]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2019-08-25, 21:20 
Offline
Expert
Expert

Rejestracja: 2017-12-16, 14:55
Posty: 110
Wiek: 72
Lokalizacja: kraków
Płeć: Nie określono
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: 1,2 16v 75km
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 5
Otrzymał: 16
Dzięki za dobre chęci. Radia praktycznie i tak nie używam, więc na razie zostanie jako atrapa. A ponieważ Thalia zostanie pewnie u mnie dożywotnio to będą naprawiać spadkobiercy :lol: pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2020-05-27, 11:52 
Offline
Expert
Expert

Rejestracja: 2017-12-16, 14:55
Posty: 110
Wiek: 72
Lokalizacja: kraków
Płeć: Nie określono
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: 1,2 16v 75km
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 5
Otrzymał: 16
Odgrzeje temat. Czy ktoś zakładał radio Android z wysuwanym ekranem? pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2020-05-27, 21:51 
Offline
Senior Supérieur
Senior Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-09, 23:37
Posty: 2146
Wiek: 59
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1500
Typ silnika: K9K
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 483
Otrzymał: 354
Ja kiedyś miałem taki zamiar, ale oglądałem w necie różne filmiki na ten temat. Wygląda to OK, ale po roku czy dwóch są z nimi problemy (przeciera się taśma od wyświetlacza i radio trzeba oddać do serwisu na naprawę), więc zrezygnowałem z tego pomysłu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2020-05-28, 09:38 
Offline
Expert
Expert

Rejestracja: 2017-12-16, 14:55
Posty: 110
Wiek: 72
Lokalizacja: kraków
Płeć: Nie określono
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: 1,2 16v 75km
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 5
Otrzymał: 16
Myslę przede wszystkim o nawigacji. Do tej pory uzywałem tablet 7" na szybie, ale sporo zasłania. zmieniłem na telefon 6,29". Niby tylko 1 cal różnicy, ale w praktyce dla mnie przepaść. Znalazłem na Allegro radio 1 din wysuwany wyświetlacz 7". sprzedawca zapewnia, że okablowanie ma ISO i wystarczy wpiąć, ma działać. Mam myślenice bo nie znam się na tym, a nie chcę utopić 550z. pozdr Na pewno chińczyk, ale od polskiego sprzedawcy . wysyłka z Polski i z gwarancją.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2020-05-28, 21:55 
Offline
Senior Supérieur
Senior Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-09, 23:37
Posty: 2146
Wiek: 59
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1500
Typ silnika: K9K
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 483
Otrzymał: 354
hipeck pisze:
sprzedawca zapewnia, że okablowanie ma ISO i wystarczy wpiąć, ma działać. Na pewno chińczyk

Tak zapewne jest.

hipeck pisze:
Myslę przede wszystkim o nawigacji.

A jak jest z mapami do nawigacji w tym radiu :?: To, że radio posiada funkcję nawigacji, to jeszcze nie wszystko. Jakie są tam "wgrane" mapy i z jakiego roku, co z ich aktualizacją :?:
Ja mam niedrogą przenośną nawigację Navitel 5" i jestem z niej bardzo zadowolony (ma darmową, nieograniczoną w czasie aktualizacje map i fotoradarów - a to w nawigacji jest najważniejsze).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2020-05-29, 09:24 
Offline
Expert
Expert

Rejestracja: 2017-12-16, 14:55
Posty: 110
Wiek: 72
Lokalizacja: kraków
Płeć: Nie określono
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: 1,2 16v 75km
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 5
Otrzymał: 16
Myslałem o używaniu Automapy z karty. Kupiłem z kilkanaście złotych licencję Navitela na Polskę . Mam na tablecie, ale nie odpowiada mi. pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2020-06-02, 12:44 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-15, 08:28
Posty: 1031
Wiek: 32
Lokalizacja: Boat
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: 2000
Typ silnika: DW10C@163BHP/340Nm
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: łódzkie
Podziękował: 123
Otrzymał: 213
Nie polecam. Mechanika w takich radiach jest zawodna, a zazwyczaj procesor i ram są również słabym punktem. Radia na androidzie maja sens tylko w przypadku modeli dedykowanych do konkretnych aut. W thalii i clio II/III przy wymiarze 1 dni sugeruję odpuścić. Dobre radio na androidzie jeśli chodzi o podzespoły ma niestety cenę czterocyfrową a jeśli ma być trwałe to niestety panel powinien być stały, a nie wysuwany. Rozdzielczość też ma znaczenie.

_________________
Były:
Escort 1997, SpaceStar 2001, Pug 1007 2006 ,Brava 2008, Fiesta 2009, Octavia tour 2010, Clio 2PH3 2004
Są:
Ford Mondeo (MK IV) 2011 2.0 TDCI 163HP340Nm - Połykacz kilometrów
Ford Fiesta 2017 (MK VII) 1.4PB 96HP125Nm - Miejski [tralala]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2020-06-02, 13:28 
Offline
Expert
Expert

Rejestracja: 2017-12-16, 14:55
Posty: 110
Wiek: 72
Lokalizacja: kraków
Płeć: Nie określono
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: 1,2 16v 75km
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 5
Otrzymał: 16
Dzięki. Pewnie zostanie tablet, bo jako nawigacja działa bez zarzutu. Postaram się umieścić go w innym miejscu. pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2020-06-22, 17:25 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-09-24, 21:59
Posty: 1019
Wiek: 36
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: kujawsko-pomorskie
Podziękował: 226
Otrzymał: 317
Ustaw go nie na szybie a desce rozdzielczej jak ja. Nic Ci nie będzie zasłaniał.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2020-06-23, 09:21 
Offline
Expert
Expert

Rejestracja: 2017-12-16, 14:55
Posty: 110
Wiek: 72
Lokalizacja: kraków
Płeć: Nie określono
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: 1,2 16v 75km
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: małopolskie
Podziękował: 5
Otrzymał: 16
Już kupiłem uchwyt magnetyczny wkladany w miejsce płyty CD. Jak zacznę chodzić bez kul /pewnie za miesiąc/ i będę już mógł siadać za kółkiem to wypróbuję i dam znać. pozdr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Hosted by Virtual-World
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group