Forum Renault Clio

SERDECZNIE WITAMY NA FORUM PRZYJAZNYM WSZYSTKIM ŚRODOWISKOM MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODÓW W INTERNECIE I POZA NIM
Dzisiaj jest 2018-11-16, 18:49

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2015-12-30, 11:31 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-03-06, 00:53
Posty: 338
Wiek: 48
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza2
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika: K4J
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: opolskie
Podziękował: 20
Otrzymał: 10
Mam zamiar zamontować radio cabasse CD ale mam obecnie radio tune list kaseciak podłączony pod wyświetlacz i pilot.Czy kupując to cabasse będzie rozmiar nowego pasował?Do Renault Clio II z 2001 ?

[ Dodano: 2015-12-30, 11:31 ]
Myślę że sprawa będzie nieaktualna, bo przeszukując neta natrafiłem na super alternatywę dla fabrycznego radia :-) chodzi o zastosowanie przejściówki, dzięki której nadal korzystamy z fabrycznego pilota oraz wyświetlacza:-) o wszystkim poinformuję ;-)


Załączniki:
CABASSE.jpg
CABASSE.jpg [ 133.35 KiB | Przeglądany 6478 razy ]

_________________
W clio do celu Nas wielu
Rodzinka reno scenic i clio = 229 koników
Diagnostyka za free ? Jak nie, jak tak ;-)
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2015-12-30, 21:44 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-09, 23:37
Posty: 1806
Wiek: 57
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1500
Typ silnika: K9K
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 315
Otrzymał: 190
mamiroma4 pisze:
chodzi o zastosowanie przejściówki, dzięki której nadal korzystamy z fabrycznego pilota oraz wyświetlacza:-) o wszystkim poinformuję ;-)

To ciekawa sprawa, czekamy na info :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2015-12-31, 16:54 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-03-06, 00:53
Posty: 338
Wiek: 48
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza2
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika: K4J
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: opolskie
Podziękował: 20
Otrzymał: 10
Ok w nowym roku dam znać i zdjęcia ;-)

_________________
W clio do celu Nas wielu
Rodzinka reno scenic i clio = 229 koników
Diagnostyka za free ? Jak nie, jak tak ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2016-01-03, 03:02 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-01, 23:17
Posty: 1229
Wiek: 34
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio1faza2
Pojemność silnika: 1900
Typ silnika: F7P
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: dolnośląskie
Podziękował: 6
Otrzymał: 69
Na rynku sprzedawane są przejściówki, aby pasowały właśnie pod niefabryczne radia. Niestety jest jeden myk - radio musi mieć dodatkowe wyjście. Pod moje JVC niestety nie ma możliwości podłączenia pilota pod kierownicę. Jakbym zakupił radio takie same ale z innym kodem (i wejściem) to dałoby radę.
Mimo że zakupiłem pilot pod kierownicę to radia zmieniać zamiaru nie mam :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2016-02-12, 12:00 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-03-06, 00:53
Posty: 338
Wiek: 48
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza2
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika: K4J
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: opolskie
Podziękował: 20
Otrzymał: 10
Więc po analizie kosztów..... nie wiem czy jest sens wymiany radia .Radia które pasują tzn. mają złącze IP-BUS te proponowane w necie albo już nie występują jako dostępne na allegro czy też innych stronach. A co do nowych to ciężko dostać. Przejściówkę można dostać od 160 do nawet 450 zł. Nadal się zastanawiam, co nie znaczy że rezygnuję.

http://allegro.pl/sterowanie-radiem-z-w ... 48591.html

_________________
W clio do celu Nas wielu
Rodzinka reno scenic i clio = 229 koników
Diagnostyka za free ? Jak nie, jak tak ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-04-03, 01:54 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-03-06, 00:53
Posty: 338
Wiek: 48
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza2
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika: K4J
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: opolskie
Podziękował: 20
Otrzymał: 10
Kupiłem to radio ;-)http://allegro.pl/radio-kenwood-kmm-122 ... 53806.html

_________________
W clio do celu Nas wielu
Rodzinka reno scenic i clio = 229 koników
Diagnostyka za free ? Jak nie, jak tak ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-04-03, 11:10 
Offline
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-02-25, 17:43
Posty: 1623
Wiek: 64
Lokalizacja: Warszawa-Bródno
Płeć: Kobieta
Samochód: inny
Pojemność silnika: 1600
Typ silnika: 4G92
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: mazowieckie
Podziękował: 104
Otrzymał: 103
wow,
Przygotowany do fabrycznie zainstalowanego sterowania z kierownicy (PO DOKUPIENIU DODATKOWEGO ADAPTERA)
i to mi się podoba
No i te różne kolory możliwe do zastosowania - u mnie na bank fioletowy, hehe, czerwony odpada, bo mi męczy oczy.
W każdym razie ja gratuluję zakupu.

_________________
Na forach clio od 2006r.
Główny Organizator Zlotów Ogólnopolskich clio: Topornia 2008, Topornia 2009, Topornia 2010;

http://www.klubrenaultclio.pl/
Obrazek Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-04-17, 01:50 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-03-06, 00:53
Posty: 338
Wiek: 48
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza2
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika: K4J
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: opolskie
Podziękował: 20
Otrzymał: 10
No radyjko super :) ale dokupić adapter graniczy z trafieniem w lotto :( chodzi o taki jak na zdjęciu.


Załączniki:
16507.jpg
16507.jpg [ 56.7 KiB | Przeglądany 6252 razy ]
5931347541.jpg
5931347541.jpg [ 36.92 KiB | Przeglądany 6252 razy ]

_________________
W clio do celu Nas wielu
Rodzinka reno scenic i clio = 229 koników
Diagnostyka za free ? Jak nie, jak tak ;-)
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Hosted by Virtual-World
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group