Forum Renault Clio

SERDECZNIE WITAMY NA FORUM PRZYJAZNYM WSZYSTKIM ŚRODOWISKOM MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODÓW W INTERNECIE I POZA NIM
Dzisiaj jest 2018-11-16, 18:54

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2015-12-16, 23:13 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2015-12-16, 23:12
Posty: 2
Lokalizacja: Gniezno
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio4faza1
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: wielkopolskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Witam,
mam problem z komputerem w moim clio 4. Wczoraj rozładował mi się akumulator w clio i teraz żeby aktywować radio muszę podać pin. Szukałem już po forum i wszyscy piszą, że potrzebny jest numer seryjny radia. Ja posiadam ekran dotykowy i nie bardzo wiem gdzie mogę znaleźć ten numer, żeby rozkodować radio. Pomoże ktoś?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2015-12-16, 23:30 
Offline
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-02-24, 14:31
Posty: 2443
Wiek: 56
Lokalizacja: Sosnowiec
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Renault
Pojemność silnika: 1500
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 182
Otrzymał: 132
Potrzebny jest VIN, nie numer seryjny radia

_________________
http://www.klubrenaultclio.pl
Razem 185 koni i 1 pies
Na forum Renault Clio od 2004 roku
Potrzebujesz porady dotyczącej CB radia :?:
Kliknij w logo poniżej:

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2015-12-17, 00:56 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2015-12-16, 23:12
Posty: 2
Lokalizacja: Gniezno
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio4faza1
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: wielkopolskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
A gdzie musze wpisać Vin, żeby wygenerować kod?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2015-12-17, 08:24 
Offline
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-02-24, 14:31
Posty: 2443
Wiek: 56
Lokalizacja: Sosnowiec
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Renault
Pojemność silnika: 1500
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 182
Otrzymał: 132
Uderz do tego kolegi: memberlist.php?mode=viewprofile&u=19

_________________
http://www.klubrenaultclio.pl
Razem 185 koni i 1 pies
Na forum Renault Clio od 2004 roku
Potrzebujesz porady dotyczącej CB radia :?:
Kliknij w logo poniżej:

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-11-12, 16:47 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2015-11-03, 19:59
Posty: 11
Lokalizacja: Gliwice
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio4faza1
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: 1,2
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
A gdzie teraz można uderzyć? Bo tamten link nie działa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-11-12, 21:53 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-09, 23:37
Posty: 1806
Wiek: 57
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1500
Typ silnika: K9K
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 315
Otrzymał: 190
piotrp96 pisze:
A gdzie teraz można uderzyć? Bo tamten link nie działa

Chodzi o kolegę Sokol (napisz do Niego na PW).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-12-05, 18:45 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2016-12-05, 18:10
Posty: 5
Płeć: Nie określono
Samochód: Clio4faza1
Pojemność silnika: 1500
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Wystarczy numer seryjny radia

A dokładnie 4 ostatnie znaki

A tu znajdziesz kod:

https://github.com/Joyez/renault-radio-code-list/blob/master/README.md

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka


Ostatnio zmieniony 2016-12-05, 18:47 przez lookasart86, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-12-05, 18:47 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2015-11-03, 19:59
Posty: 11
Lokalizacja: Gliwice
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio4faza1
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: 1,2
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Już dawno wszystko ogarnięte, nie sądziłem że to takie proste ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2017-06-29, 19:04 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2017-06-29, 18:56
Posty: 1
Płeć: Nie określono
Samochód: Clio4faza1
Pojemność silnika: inna
Typ silnika: TCe
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: lubuskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
a trzeba radio wyciągać aby dostać numer z radia czy jest jakiś inny sposób na to?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2017-07-10, 18:37 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2016-12-05, 18:10
Posty: 5
Płeć: Nie określono
Samochód: Clio4faza1
Pojemność silnika: 1500
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Niestety radio trzeba wyciągnąć.

Ale to szybka sprawa. Ściągasz osłonę estetyczną i odkrecasz o ile dobrze pamiętam 4 śruby przy radio normalnym nie navi

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2017-07-10, 20:15 
Offline
MODERATOR
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1166
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 56
Otrzymał: 117
lookasart86 pisze:
Niestety radio trzeba wyciągnąć.
Po co????

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2017-07-14, 19:30 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2016-12-05, 18:10
Posty: 5
Płeć: Nie określono
Samochód: Clio4faza1
Pojemność silnika: 1500
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Żeby po Precode odnaleźć klucz do radia. To chyba najszybsza sposób.

No może po za wyciągnięciem kodu przez linie Can.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2017-07-14, 20:24 
Offline
MODERATOR
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1166
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 56
Otrzymał: 117
lookasart86 pisze:
odnaleźć klucz do radia
po co jak w IV nie żąda????????

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2017-07-15, 07:21 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2016-12-05, 18:10
Posty: 5
Płeć: Nie określono
Samochód: Clio4faza1
Pojemność silnika: 1500
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
U mnie żąda za każdym razem jak dołączę Aku. Może to zalazy od radia.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2017-07-15, 13:46 
Offline
MODERATOR
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1166
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 56
Otrzymał: 117
A masz je od nowości?

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2017-07-15, 16:15 
Offline
MODERATOR
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 10:06
Posty: 1170
Lokalizacja: w toku
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Typ silnika: 700 KM
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: śląskie
Podziękował: 59
Otrzymał: 121
Pewnie od handlarza. Tak jak pisałem na PW jest dużo auto pogrzebanych po sprowadzaczach i ludzie szukają (ci co się orientują ) kogoś kto przywróci soft do oryginału. Oczywiście nie mówię że tak jest w tym przypadku ale to możliwe. Handlarze dłubią niechlujnie by sprzedać a potem takie softy niszczą samochody i silniki. Dostaje się Renault że niby popsute auta sprzedaje bo palą więcej czy mają czkawkę itd.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2017-07-17, 07:28 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2016-12-05, 18:10
Posty: 5
Płeć: Nie określono
Samochód: Clio4faza1
Pojemność silnika: 1500
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Auto zakupione od firmie koniec leasingu. Jako iż nie byłem pracownikiem tej firmy nie mogłem stanąć w przetargu. Więc kupione z drugiej ręki.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Hosted by Virtual-World
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group