Forum Renault Clio

SERDECZNIE WITAMY NA FORUM PRZYJAZNYM WSZYSTKIM ŚRODOWISKOM MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODÓW W INTERNECIE I POZA NIM
Dzisiaj jest 2018-11-16, 19:51

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2018-11-08, 12:33 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2018-11-08, 12:23
Posty: 5
Płeć: Nie określono
Samochód: Clio3faza1
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: TCe
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: wielkopolskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 1
Panowie potrzebuje pomocy.

W moim Clio chcialem zmienic oswietlenie kabiny z normalnych zarowek na diody led. Po tej zmianie diody swiecily sie jakies 5 sekund i zgasły. Nie mam pojęcia co sie stalo. Teraz nie dziala mi wogole lampa oswietlenia wnetrza. Sprawdzalem bezpieczniki i wszystkie sa cale. Dodam ze swiatlo w schowku i bagazniku dziala normalnie.
Co moglo sie stac i jak to ewentualnie naprawic?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2018-11-09, 08:28 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2016-05-26, 09:01
Posty: 49
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1500
Typ silnika: K9K700
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: małopolskie
Podziękował: 1
Otrzymał: 1
Bo te ledy takie są taka jakość.Kup nową żarówkę o odpowiedniej długośći bo są różne.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2018-11-09, 09:45 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2018-11-08, 12:23
Posty: 5
Płeć: Nie określono
Samochód: Clio3faza1
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: TCe
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: wielkopolskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 1
Problem w tym że kilka żarówek sprawdzałem i niestety żadna nie świeci.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2018-11-12, 21:26 
Offline
Expérimenté
Expérimenté
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-15, 08:28
Posty: 634
Wiek: 30
Lokalizacja: Boat
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: 2000
Typ silnika: DW10C@163BHP/340Nm
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: łódzkie
Podziękował: 42
Otrzymał: 43
Lampka w clio II byłą sterowana 2 liniami i prąd płyną w dwóch kierunkach. Czy aby na pewno sprawdziłeś dobrze wszystkie bezpieczniki? U mnie w instrukcji od fiesty też nie wszystko jest zgodne ze stanem faktycznym. Ford robił drobne modyfikacje w instalacji w zależności od rocznika, ale zapomniał o tym informować w instrukcji. Nawet schematy elektrycznie nie zawsze są 1:1 w bazie ASO :)

_________________
Były:
Escort 1997, SpaceStar 2001, Pug 1007 2006 ,Brava 2008, Fiesta 2009, Octavia tour 2010, Clio 2PH3 2004
Są:
Ford Mondeo (MK IV) 2011 2.0 TDCI 163HP340Nm - Połykacz kilometrów
Ford Fiesta 2017 (MK VII) 1.4PB 96HP125Nm - Miejski [tralala]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2018-11-13, 12:51 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2018-11-08, 12:23
Posty: 5
Płeć: Nie określono
Samochód: Clio3faza1
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: TCe
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: wielkopolskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 1
Moje Clio to generacja 3 a nie 2.
W skrzynce sa 2 bezpieczniki opisane jako oswietlenie wnetrza i oba zostaly wymienione. Problem nadal nie rozwiazany.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2018-11-13, 18:06 
Offline
Expérimenté
Expérimenté
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-15, 08:28
Posty: 634
Wiek: 30
Lokalizacja: Boat
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: 2000
Typ silnika: DW10C@163BHP/340Nm
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: łódzkie
Podziękował: 42
Otrzymał: 43
Wiem że masz C3, ale ponieważ Francuzi mają różne dziwne pomysły, to podrzuciłem. Poza tym, czy lampka nie działa w żadnej pozycji (ani na stałe ani na drzwi)? To trzeba szukać jak idą wiązki i dzwonić kable.
Może ktoś tu podrzuci schematy do C3PH1... Miernik w łapkę i do boju...

_________________
Były:
Escort 1997, SpaceStar 2001, Pug 1007 2006 ,Brava 2008, Fiesta 2009, Octavia tour 2010, Clio 2PH3 2004
Są:
Ford Mondeo (MK IV) 2011 2.0 TDCI 163HP340Nm - Połykacz kilometrów
Ford Fiesta 2017 (MK VII) 1.4PB 96HP125Nm - Miejski [tralala]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2018-11-15, 10:43 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2018-11-08, 12:23
Posty: 5
Płeć: Nie określono
Samochód: Clio3faza1
Pojemność silnika: 1200
Typ silnika: TCe
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: wielkopolskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 1
No niestety lampka nie swieci w zandej pozycji. Pozostanie mi penwie zyc bez niej bo nie jestem az tak zaawansowany zeby szukac problemu w calej wiazce elektrycznej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Hosted by Virtual-World
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group