Forum Renault Clio

SERDECZNIE WITAMY NA FORUM PRZYJAZNYM WSZYSTKIM ŚRODOWISKOM MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODÓW W INTERNECIE I POZA NIM
Dzisiaj jest 2021-04-12, 22:50

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2016-02-26, 15:47 
Offline
Débutant
Débutant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-05-06, 17:46
Posty: 34
Wiek: 24
Lokalizacja: Sosnowiec
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza1
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika:
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Witajcie, otóż mam taki problem... Chcąc ominąć dziurę wjechalem w druga, i przestał działać predkosciomierz (oraz nie nalicza przebiegu) na początku myślałem ze coś przy zegarach sie zepsulo, więc zrzucilem deskę ale wszystko było ok, później padło na impulsator predkosci (ten wcisniety w skrzynie), kupiłem zamiennik, właśnie go wymieniłem - dalej nic. Dodam ze jadąc ostatnio na chwileczke wszystko zaczęło działać poprawnie... Ale potem znów lipa. Test zegarów robilem, wszystko jest ok... Jakieś pomysly?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-02-26, 16:58 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1222
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 58
Otrzymał: 150
Popraw impulsator

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-02-26, 16:59 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-15, 08:28
Posty: 1051
Wiek: 33
Lokalizacja: Boat
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: 2000
Typ silnika:
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: łódzkie
Podziękował: 131
Otrzymał: 222
Podlaczyc kompa i sprwdzic czy ecu nalicza przebieg.
Jesli tak to ktorys kkabelek do licznika nie styka. Jesli nie, to problem jest z sygnalem czujnikow absu lub impulsator skrzyni

_________________
Były:
Escort 1997, SpaceStar 2001, Pug 1007 2006 ,Brava 2008, Fiesta 2009, Octavia tour 2010, Clio 2PH3 2004
Są:
Ford Mondeo (MK IV) 2011 2.0 TDCI 163HP340Nm - Połykacz kilometrów
Ford Fiesta 2017 (MK VII) 1.4PB 96HP125Nm - Miejski [tralala]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-02-26, 17:02 
Offline
Débutant
Débutant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-05-06, 17:46
Posty: 34
Wiek: 24
Lokalizacja: Sosnowiec
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza1
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika:
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
W ktorym miejscu jest czujnik absu? Nie sprawdzalem tego jeszcze, a mozliwe ze to to... Impulsator skrzyni to Chyba to samo co impulsator predkosciomierza prawda?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-02-28, 12:02 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-15, 08:28
Posty: 1051
Wiek: 33
Lokalizacja: Boat
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: 2000
Typ silnika:
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: łódzkie
Podziękował: 131
Otrzymał: 222
Czujniki ABSu masz na każdym kole.
Impulsator - generalnie po prostu. To to samo.

_________________
Były:
Escort 1997, SpaceStar 2001, Pug 1007 2006 ,Brava 2008, Fiesta 2009, Octavia tour 2010, Clio 2PH3 2004
Są:
Ford Mondeo (MK IV) 2011 2.0 TDCI 163HP340Nm - Połykacz kilometrów
Ford Fiesta 2017 (MK VII) 1.4PB 96HP125Nm - Miejski [tralala]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-02-28, 12:41 
Offline
Débutant
Débutant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-05-06, 17:46
Posty: 34
Wiek: 24
Lokalizacja: Sosnowiec
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza1
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika:
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
No impulsator jest nowy, wsadzony na miejsce, podpiety, czujniki absu sprawdzone, wszystko jest tak jak było. Moze kabelki przy kostce? Ale dlaczego akurat po wjechaniu w dziurę miałyby przestać działać?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-03-02, 00:16 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-01, 23:17
Posty: 1244
Wiek: 36
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio1faza2
Pojemność silnika: 1900
Typ silnika:
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: dolnośląskie
Podziękował: 6
Otrzymał: 71
Ale czujniki ABS nijak się mają do wskazań prędkościomierza.

Po wpadnięciu w dziurę jest dość duży wstrząs i coś mogło stracić styk lub nawet się rozpiąć - jeśli wcześniej było nie wpięte jak trzeba lub jakiś styk był zaśniedziały itp

_________________
FIAT - Fatalna Imitacja Auta Turystycznego
Broń KBKB - Krótki Bojowy Kij Bambusowy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-07-02, 13:45 
Offline
Avancé
Avancé

Rejestracja: 2015-10-24, 22:05
Posty: 76
Lokalizacja: Bytom
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1500
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Cześć,

czy udało Ci się rozwiązać problem?

Pytam ponieważ mam ten sam problem u siebie w aucie. Drugi raz prędkościomierz nie działa i nie naliczają się kilometry.

Z góry dzięki za pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-07-02, 22:53 
Offline
Débutant
Débutant
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-05-06, 17:46
Posty: 34
Wiek: 24
Lokalizacja: Sosnowiec
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza1
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika:
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 0
Nie rozwiazalem problemu ponieważ problem leży po stronie kabli, nie chcę mi sie tego robic :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Hosted by Virtual-World
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group