Forum Renault Clio

SERDECZNIE WITAMY NA FORUM PRZYJAZNYM WSZYSTKIM ŚRODOWISKOM MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODÓW W INTERNECIE I POZA NIM
Dzisiaj jest 2018-10-16, 05:18

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2016-12-28, 20:01 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2016-12-28, 19:46
Posty: 6
Płeć: Nie określono
Samochód: Renault
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: pomorskie
Podziękował: 1
Otrzymał: 0
Witam wszystkich. Mam clio storia 2007r. i mam problem. Szukam klapy tylnej do mojego auta. Czy clio Storia a Campus to jest to samo ? Jestem emerytką i nie wiem jaką kupić żeby pasowała. Chcę zamówić przez internet ale nie jestem pewna czy one mają wszystkie takie same rozmiary. Bardzo proszę o pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-12-28, 20:55 
Offline
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-02-25, 17:43
Posty: 1619
Wiek: 64
Lokalizacja: Warszawa-Bródno
Płeć: Kobieta
Samochód: inny
Pojemność silnika: 1600
Typ silnika: 4G92
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: mazowieckie
Podziękował: 101
Otrzymał: 97
Na pewno Ci ktoś pomoże, tylko trochę cierpliwości. Ja niestety nie potrafię :(

_________________
Na forach clio od 2006r.
Główny Organizator Zlotów Ogólnopolskich clio: Topornia 2008, Topornia 2009, Topornia 2010;

http://www.klubrenaultclio.pl/
Obrazek Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-12-28, 20:59 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2016-12-28, 19:46
Posty: 6
Płeć: Nie określono
Samochód: Renault
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: pomorskie
Podziękował: 1
Otrzymał: 0
Dzieki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-12-28, 21:27 
Offline
MODERATOR
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1163
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 56
Otrzymał: 111
Irena pisze:
czy one mają wszystkie takie same rozmiary
Tak
Irena pisze:
Storia a Campus to jest to samo ?
Tak

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-12-29, 06:04 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2016-12-28, 19:46
Posty: 6
Płeć: Nie określono
Samochód: Renault
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: pomorskie
Podziękował: 1
Otrzymał: 0
Dziękuje wszystkim za odpowiedż.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-12-30, 13:38 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2016-12-28, 19:46
Posty: 6
Płeć: Nie określono
Samochód: Renault
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: pomorskie
Podziękował: 1
Otrzymał: 0
Mam jeszcze jedno pytanie. Kupiłam klapę z szybą za 500 zł. Czy sama mogę ją wstawić ? Czy klapa jest przykręcona tylko na dwie śruby ? Nie ma ona podłączenia żadnych kabli z prądem ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-12-30, 14:29 
Offline
Expérimenté
Expérimenté

Rejestracja: 2015-09-24, 21:59
Posty: 678
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: kujawsko-pomorskie
Podziękował: 123
Otrzymał: 129
Są przewody od silniczka wycieraczki, od ogrzewania szyby, świata stop i trochę rozbierania tapicerki, żeby dostać się do mocowania, ale kto Ci broni spróbować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-12-30, 15:03 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2016-12-28, 19:46
Posty: 6
Płeć: Nie określono
Samochód: Renault
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: pomorskie
Podziękował: 1
Otrzymał: 0
Dziękuję. Jednak będę musiała skorzystać z pomocy mechanika.
Czy ktoś mi doradzi jak usunąć te napisy reklamowe ?


Załączniki:
klapa z reklamą.jpg
klapa z reklamą.jpg [ 30.49 KiB | Przeglądany 5533 razy ]
klapa z reklamą.jpg
klapa z reklamą.jpg [ 30.49 KiB | Przeglądany 5533 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-12-30, 22:02 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-09, 23:37
Posty: 1788
Wiek: 56
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Thalia1faza2
Pojemność silnika: 1500
Typ silnika: K9K
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 302
Otrzymał: 179
Irena pisze:
Czy ktoś mi doradzi jak usunąć te napisy reklamowe ?

Rozgrzać je dobrze suszarką do włosów i odkleić.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-12-30, 22:09 
Offline
Débutant
Débutant

Rejestracja: 2016-12-28, 19:46
Posty: 6
Płeć: Nie określono
Samochód: Renault
Pojemność silnika: 1200
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: pomorskie
Podziękował: 1
Otrzymał: 0
Tak ? To jest rewelacja. Nie przyszło by mi do głowy. Ktoś mi doradzał rozpuszczalnikiem ale wiem że rozmazała bym farbę. To jest sprawdzony pomysł ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2016-12-30, 22:20 
Offline
MODERATOR
MODERATOR
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-03-24, 15:37
Posty: 1163
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Samochód: inny
Pojemność silnika: inna
Rodzaj paliwa: inne
Województwo: małopolskie
Podziękował: 56
Otrzymał: 111
Irena pisze:
rozpuszczalnikiem ale wiem że rozmazała bym farbę
nie

_________________
A szyberdach jest?
-Tak, w podłodze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2017-01-05, 00:27 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-12-12, 00:40
Posty: 252
Lokalizacja: Sosnowiec
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza4
Pojemność silnika: 1500
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 6
Otrzymał: 20
Zależy jak mocny jest klej, niektóre ładnie schodzą bez dodatkowej potrzeby ingerencji, po prostu podważyć delikatnie i sprawdzić jak idzie. Jak jest duży opór to tak jak Bogdan radzi podgrzać suszarką, to klej się "rozpuści" i słabiej będzie trzymać. Później ślady bezpiecznie jest przemyć spirytusem, często wystarcza i nie trzeba ingerować rozpuszczalnikiem.
Jeżeli kupiona klapa jest kompletna tzn z silniczkiem wycieraczki itd to przełożenie nie jest trudne, wystarczy zdjąć osłonę klapy (trzyma się na 1 śrubie obok rączki do zamykania, reszta to o ile dobrze pamiętam 8 zatrzasków) i popodpinać wtyczki kabli z auta.

Podepnę się jeszcze pod temat z ciekawości czy ktoś próbował przełożyć zwykłą klapę od clio 2 (bez garba) do storii/campusa (z garbem). Pasują wymiarowo czy coś je różni oprócz stylistyki wizualnej?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Hosted by Virtual-World
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group