Forum Renault Clio

SERDECZNIE WITAMY NA FORUM PRZYJAZNYM WSZYSTKIM ŚRODOWISKOM MIŁOŚNIKÓW SAMOCHODÓW W INTERNECIE I POZA NIM
Dzisiaj jest 2018-10-16, 05:16

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: 2016-02-15, 19:50 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-03-06, 00:53
Posty: 338
Wiek: 48
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza2
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika: K4J
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: opolskie
Podziękował: 20
Otrzymał: 10
A więc wpadłem na pomysł by w wersji clio bez wskazań danych komputera wstawić przełącznik zespolony z możliwością obsługi komputera( ta z przyciskiem).
Właściwie to chce by działały wycieraczki, bo by mieć dane spalania muszę wstawić licznik z komputerem co wiąże się ze zmianą przebiegu (będzie widoczny z nowego licznika)
Kłopot w tym ,że na pierwszym biegu nic nie działa ,a na drugim jedynie jak ustawiam potencjometr prawie na maxa, na trzecim biegu stale te same ruchy wycieraczek . Brakuje przekaźnika, ale jakiego i jak go zamontować? Przechodził to Ktoś z Was?

_________________
W clio do celu Nas wielu
Rodzinka reno scenic i clio = 229 koników
Diagnostyka za free ? Jak nie, jak tak ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2016-02-18, 10:44 
Offline
Expert
Expert

Rejestracja: 2014-06-29, 20:12
Posty: 122
Wiek: 29
Lokalizacja: Zabrze
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza2
Pojemność silnika: 1500
Typ silnika: dCi
Rodzaj paliwa: diesel
Województwo: śląskie
Podziękował: 0
Otrzymał: 1
Ja zmieniałem kiedyś licznik na wersję z komputerem oraz manetkę aby był ten przycisk. U mnie i chyba wszędzie ta regulacja prędkości wycieraczek działa 0-1 jeśli została dołożona.
Kiedyś gdzieś wyczytałem że to wszystko za sprawą komputera pokładowego który tego nie ma i działać nie będzie.

Czy to prawda nie wiem.

_________________
Renault Clio II Ph II 1.5dCi 2003r.
Renault Megane II Ph II Grandtour 1.6 16v + LPG 2006r.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2016-02-20, 09:37 
Offline
Supérieur
Supérieur
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2014-04-01, 23:17
Posty: 1229
Wiek: 34
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio1faza2
Pojemność silnika: 1900
Typ silnika: F7P
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: dolnośląskie
Podziękował: 6
Otrzymał: 69
Albo trzeba zobaczyć czy przewody we wtyczce są takie jak być powinny (być może w wersji z kompem różniły się miejscami) albo razem z manetką brać przekaźnik wycieraczek.

Ja u siebie montowałem komputer pokładowy z Renault 19 ale wycieraczki mi śmigały normalnie

_________________
FIAT - Fatalna Imitacja Auta Turystycznego
Broń KBKB - Krótki Bojowy Kij Bambusowy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: 2016-02-20, 23:38 
Offline
Expert
Expert
Awatar użytkownika

Rejestracja: 2015-03-06, 00:53
Posty: 338
Wiek: 48
Płeć: Mężczyzna
Samochód: Clio2faza2
Pojemność silnika: 1400
Typ silnika: K4J
Rodzaj paliwa: benzyna
Województwo: opolskie
Podziękował: 20
Otrzymał: 10
No spoko szukam już po necie, ale nie wiem jak wygląda wtyczka z oryginału. Nadal stoję w miejscu.

_________________
W clio do celu Nas wielu
Rodzinka reno scenic i clio = 229 koników
Diagnostyka za free ? Jak nie, jak tak ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Hosted by Virtual-World
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group